Červený Velvet koláč

Recept červený Velvet koláč

 

červená koláč

náročnosť

Predstavujeme vám recept na červený zamatový koláč

 

Red Velvet Cake alebo červený zamatový koláč je jeden z najobľúbenejších dezertov rozšírený a dobre pripravovaný v Taliansku.

Je to torta s charakteristickou intenzívnou červenou farbou, ktorá pripomína, ako už názov napovedá, jemnosť zamatovej farby.
Mierne kyslé cesto sa pripravuje pridaním jogurtu  a bieleho vína.

Plní sa do vrstiev so smotanou založenou na roztierateľnom syre, mascarpone a kryštálovom cukre, čo okrem vyváženia chuti prispieva k vytvoreniu príjemného a scenografického kontrastu.

Ideálne pre zvláštne príležitosti, bude nepochybne prekvapením pre vašich hostí!
Pripravte si ho u nás, postupujte podľa receptu a všetkých našich rád.

 

 

Ingrediencie na prípravu koláča

cukor250 g kryštálového cukru
maslo150 g masla
vajíčko3 vajcia
jogurt250 g bieleho jogurtu
biele víno2 čajové lyžičky octu / bieleho vína
múka 00350 g 00 múky
droždie16 g droždia 
potravinárske farbivona ochutenie červeného prášku na farbenie potravín
NA VYPLATENIE NA PLNKU POTREBUJEME
mascarpone450 g mascarpone
Philadelphie450 g roztierateľného syru (karička)
práškový cukor450 g práškového cukru
citrónstrúhaná chuť 1 nespracovaného citróna

 

Príprava

Ako vyrobiť červený Velvet koláč

 

 

Koláč z červeného zamatu - Krok 1
Koláč z červeného zamatu - Krok 2

Vložte maslo do misky, na chvíľu ho opracujte elektrickým šľahačom, potom pridajte kryštálový cukor [1] a dobre premiešajte, kým nezískate krémovú zmes.
Pred začiatkom varenia nezabudnite maslo z chladničky vybrať, aby proces spracovania bol ľahší.
V samostatnej miske rozšľahajte vajíčka ručným šľahačom a potom ich postupne nalievajte do zmesi masla a cukru [2], aby sa pokračovalo v ich miešaní.

 

 

Koláč z červeného zamatu - Krok 3
Koláč z červeného zamatu - Krok 4

Potom nalejte biely jogurt [3] a dve čajové lyžičky vínneho octu [4] (alebo jednej z vínneho octu a jednej jablčného octu).

 

 

Koláč z červeného zamatu - Krok 5
Koláč z červeného zamatu - Krok 6

Teraz pridajme potravinárske farbivo [5] : pridávajte postupne, aby sme mohli dosiahnuť takú intenzitu červenej, akú chceme.
Niekoľkokrát preosievame a pridávame 00 múku(hladká) [6] a prášok do pečiva. 

 

 

Koláč z červeného zamatu - krok 7
Koláč z červeného zamatu - Krok 8

Cesto je teraz hustejšie, dobre ho premiešajte špachtľou, aby sa zmiešali všetky ingrediencie  [7] , a potom ho preneste na otvorenú koláčovú misu, ktorá bola predtým omastená a múčená, s priemerom 22 cm.
Varíme v predhriatej rúre pri 160 ° po dobu 50 - 55 minút, ak sú vo vetranom režime, alebo pri 170 ° po dobu 55 - 60 minút v statickej peci  [8] .
Po upečení nechajte úplne vychladnúť.

 

 

Koláč z červeného zamatu - Krok 9
Koláč z červeného zamatu - Krok 10

Keď je koláč dostatočne vychladný, pomocou noža koláč očistíme od častí ktoré boli v kontakte s koláčovou misou (odstránime tmavé časti) [9] .
Mierne vyrovnáme povrch, potom pomocou vrúbkovaného noža rozdelíme koláč na 3 časti rovnakej hrúbky [10] .

 

 

Koláč z červeného zamatu - krok 11
Koláč z červeného zamatu - krok 12

Pripravte náplň: zmiešajte mascarpone s roztierateľným syrom. Pridáme dobre umytú a najlepšie neošetrenú nastrúhanú kôru citróna [11] .
Potom pridajte práškový cukor a všetko miešajte [12], až kým nezískate jemný a lahodný krém.
Preneste ho do vrecúška so stredne veľkým otvorom.

 

 

Koláč z červeného zamatu - Krok 13
Koláč z červeného zamatu - Krok 14

Potom pokračujeme v plnení dna koláča [13] , potom umiestnime druhú vrstvu [14]

 

 

Koláč z červeného zamatu - krok 15
Koláč z červeného zamatu - Krok 16

a zopakujte kroky [15] . Dezert doplňujeme niekoľkými drobkami červeného cesta [16] alebo malinami a lístkami mäty.

 

 

cervený kolac

 

červený cake

 

Prajeme vám dobrú chuť :)