JEDNODUCHÝ PIKANTNÝ KOLÁČ
Predstavujeme vám jednoduchý recept na pikantný koláč
Pikantný špirálový koláč je jednoduchý na prípravu, ale veľmi chutný. Ideálne pre obedy a večere, v ktorých chceme zapôsobiť na našich hostí.
Ingrediencie na prípravu koláča
2 rožky obdĺžnikového lístkového cesta |
podľa chuti nakrájaná údená provola |
podľa chuti nakrájané škvrny |
2 žĺtkov vajec |
mak podľa chuti |
Príprava
Ako vyrobiť špirálovo pikantný koláč
Rozdeľte si rolku z lístkového cesta, rozloženú, na tri rovnaké pravouhlé prúžky, ktoré rozrežeme kotúčom alebo nožom. [1] Vyrobíme
každý prúžok s plátkami údenej provoly. [2]
Potom usporiadame plátky škvŕn [3], po ktorých sa okraje listov natierajú vaječnými žĺtkami. [4]
Zatvoríme tri listy [5] tak, že ich okraje dobre zatavíme. [6]
Rovnaké operácie opakujeme s druhým kotúčom z lístkového cesta, aby sa získalo celkom 6 valcovitých listov.
Na plech na pečenie potiahnutý pergamenovým papierom si pripravíme tortu, na ktorú sa navinú špirálové prúžky. [7]
Kartáčujte povrch zvyšným žĺtkom, posypte makom a pečte pri teplote 180 stupňov v predhriatej rúre 30 - 40 minút. [8]
Po varení sme pripravení slúžiť špirálovitým pikantným koláčom. [9]
Prajeme vám dobrú chuť :)