Zapekané zemiaky s klobásou
príprava
-
Krok 1Pripravte omáčku - smotanu zmiešajte s korením (bazalkou, korením, muškátovým orieškom) a vajcami, podľa potreby osolte.
-
Krok 2Cibuľu a klobásu nakrájame na kocky a osmažíme v horúcom oleji do hneda, ochutíme sladkou a horúcou paprikou.
-
Krok 3Zemiaky olúpame, umyte, nakrájame na tenké plátky a zmiešame so smotanovou omáčkou.
-
Krok 4Pridajte do zemiakovej hmoty klobásu a cibuľu a premiešajte.
-
Krok 5Formu na pečenie zalejte pergamenovým papierom. Do nej nalejte pripravenú hmotu. Zarovnajte hornú časť.
-
Krok 6Posypeme strúhaným syrom a pečieme v peci predhriatej na 180 ° C po dobu 50 minút. Na konci pečenia môžete teplotu zvýšiť na 200 ° C, aby sa gratinované pečivo zhora pečilo.
Muškátový oriešok z Indonézie
Expresívne a vonia úžasne - čo viac by ste mohli chcieť? Muškátový oriešok slúži horúcej klíme Indonézskych ostrovov. Získava sladkosť a orechovú dochuť, ktorá sa dobre hodí k horúcim koreniam. Jej štipka je nenahraditeľná aj pre pôvodnú bešamelovú omáčku a vaječné pokrmy. Alebo vás možno láka pikantný koláč?