Zapekané zemiaky s klobásou

Zapekané zemiaky s klobásou

zapekané zemiaky s klobásou

 

 

Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
 
logo przepisy.pl
 
 

twoja lista zakupów

 
 
príprava
    •  
      Zemiaková zapečená klobása - krok 1
      Krok 1
      Pripravte omáčku - smotanu zmiešajte s korením (bazalkou, korením, muškátovým orieškom) a vajcami, podľa potreby osolte.
    •  
      Zemiaková zapečená klobása - krok 2
      Krok 2
      Cibuľu a klobásu nakrájame na kocky a osmažíme v horúcom oleji do hneda, ochutíme sladkou a horúcou paprikou.
    •  
      Zemiaková zapečená klobása - krok 3
      Krok 3
      Zemiaky olúpame, umyte, nakrájame na tenké plátky a zmiešame so smotanovou omáčkou.
    •  
      Zemiaková zapečená klobása - krok 4
      Krok 4
      Pridajte do zemiakovej hmoty klobásu a cibuľu a premiešajte.
    •  
      Zemiaková zapečená klobása - krok 5
      Krok 5
      Formu na pečenie zalejte pergamenovým papierom. Do nej nalejte pripravenú hmotu. Zarovnajte hornú časť.
    •  
      Zapekané zemiaky s klobásou - krok 6
      Krok 6
      Posypeme strúhaným syrom a pečieme v peci predhriatej na 180 ° C po dobu 50 minút. Na konci pečenia môžete teplotu zvýšiť na 200 ° C, aby sa gratinované pečivo zhora pečilo.
 
Muškátový oriešok z Indonézie

Expresívne a vonia úžasne - čo viac by ste mohli chcieť? Muškátový oriešok slúži horúcej klíme Indonézskych ostrovov. Získava sladkosť a orechovú dochuť, ktorá sa dobre hodí k horúcim koreniam. Jej štipka je nenahraditeľná aj pre pôvodnú bešamelovú omáčku a vaječné pokrmy. Alebo vás možno láka pikantný koláč?